اما آقای خمینی با اینها (مجاهدین) هیچ وقت موافق نبود. در سال 50-51 آقایان هاشمی و طالقانی در نامهای خطاب به ایشان خواستار اختصاص بخشی از وجوهات به عنوان کمک به سازمان شدند، اما آقای خمینی اجازه ندادند. ایشان کلا مبارزه مسلحانه را قبول نداشتند. علاوه بر این با مرام آنها نیز موافق نبود. منتها چون جو این طوری بود مخالفت علنی نمی کردند تا دشمن بهرهبرداری کند، ولی از طرف دیگر هیچ وقت هم تایید نکردند.
خاطرات عزت شاهی
خود من تا مدتی نمی دانستم که موضع امام عدم تایید این جنبش است. اما این را هم بگویم که اگر آن موقع می دانستم که امام این جنبش و فاز جدید را تایید نمی کند، شاید نسبت به امام کم عقیده می شدیم، نه نسبت به این جنبش که حامل مذهبی و اسلامی آن «سازمان مجاهدین خلق» بود. اصلا فضای آن موقع این گونه بود. درخشش این حرکت در آن فضای غربت به شکلی بود که نیروها را به گونه ای جذب کرده بود که حتی اگر امام هم مخالفت می کرد، بخشی از این نیروها شاید نسبت به امام دلسرد می شدند.
عبدالمجید معادیخواه چشم انداز ایران؛ شماره 30
خاطرات عزت شاهی رو خوندم قبلا ولی این تیکه نامه هاشمی و طالقانی رو یادم نبود. ممنون.
البته امام مخالف علنی هم میکنه با تودهایها. سال ۵۶ یا ۵۷ قبل از انقلاب هست. در صحیفه هست. امام به مردم میگه صفهاتون رو از اینها جدا کنید. ولی در واقع پس از اون دو شاخه شدن مجاهدین هست و وقتی دیگه فقط تودهایها بودن.